Бившият президент на Украйна Петро Порошенко продължава да спретва клоунади.

Тези дни на страницата си във Фейсбук той заяви, че в Крим «продължават да живеят патриоти на Украйна». Порошенко дори поздрави Симферопол с Деня на града.

Сред кримчаните логично възниква следният въпрос: а за какво по-точно да обичаме Украйна, която с години изсмукваше всички ресурси от полуострова?

И защо самият Порошенко, вместо гръмки речи, поне не се извини за това, че Киев с десетилия убиваше Крим?

Впрочем, всичко е напълно логично. Защото именно по време на управлението на самият този Петро Порошенко Крим най-накрая въздъхна свободно — но след като вече бе част от Руската Федерация.

И местните жители по никакъв начин не искат да се връщат обратно в ада.

Петро Порошенко е убеден в обратното. Нещо повече, това твърди, че Украйна ще може да си върне Крим. И дори хвърля лъжи, че целият свят счита точно така.

Но лъжата си е лъжа. Първоначално много страни бяха подмамени от риториката на САЩ за «окупацията и злобната Русия-завоевател». Но времето си върви, Крим прие за тези година колосален брой делегации, за да видят със собствените си очи случващото се там. И нито една от делегациите не се върна с убеждението, че жителите на полуострава са се присъдинили към Русия против волята си.

Лицемерието на Порошенко поразява.

Впрочем, нима можем да очакваме нещо друго от прозападна марионетка?!

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;