7 юни 2019-Нюз Фронт.

Въпреки обещанието от новия президент на Украйна Владимир Зеленски да се заеме с възстановяването на мира и прекратяване на военните действия срещу Донбас, обстрелите не стихват. Само за изминалата седмица са фиксирани 118 случая на нарушаване на режима за прекратяване на огъня.

 

За това в петък, 7 юни, на брифинг, заяви официалният представител на въоръжените сили на ДНР Едуард Басурин.Според министерството, 19 населени места са били
подложени на обстрели.

„Само за една седмица на територията на нашата република врагът изстреля 13 артилерийски снаряда с калибър 122 мм, 315 мини, от които 166 с калибър 120 мм, 3 противотанкови управляеми ракети”, съобщи Едуард Басурин.

Въпреки това, ние продължаваме да настояваме украинската страна да се откаже от военния сценарий, който предишното ръководство на Украйна проведе срещу нашите жители. 
Вместо това е необходимо да се съсредоточи върху единствения възможен начин за възстановяване на мира в Донбас -пристъпване към реализацията на Комплекса мерки координация на всяка от точките в Минските споразумения с представители на Републиката-, призова Наталия Никонорова.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;