7 юни 2019-Нюз Фронт.

Коментар на Наталия Никонорова към изявлението на президента на Украйна във връзка с обстрела в района на Новолуганск.

 

 

Днешното изявление на президента на Украйна показа, че новите украински власти също така разбират смисъла и съдържанието на Минските споразумения по много странен начин. Ръководството на Украйна декларира открито, че въоръжените сили на тяхната държава възнамеряват да продължат военните си действия срещу народа на Донбас и в същото време говори за предполагаем ангажимент към дипломатически механизъм за разрешаване на конфликта.

Много съжаляваме, че слабите опити за демонстриране на желание за конструктивен диалог от страна на новите представители на неотдавнашната среща в Минск бяха напълно разбити от следващите престъпления на въоръжените формирования на Украйна.

Политиката на Порошенко продължава и при Зеленски.

В присъствието на международни посредници, се опитват да демонстрират конструктивна позиция и на следващия ден да издават заповеди за обстрела на мирните жители на Донбас.

От тяхна страна, в нощта срещу петък, 7 юни, беше извършено масирано артилерийско бомбардиране на нашите селища Голмовски и Доломит, в резултат на което жилищните сгради и гражданската инфраструктура бяха сериозно повредени.

Сега сме свидетели на продължаването на същата двулична риторика, с която бившите киевски власти се опитаха да оправдаят обстрела на нашата територия и да прикрият нежеланието да изпълнят задълженията си по Минските споразумения.

Въпреки това, ние продължаваме да настояваме украинската страна да се откаже от военния сценарий, който предишното ръководство на Украйна проведе срещу нашите жители.
Вместо това е необходимо да се съсредоточи върху единствения възможен начин за възстановяване на мира в Донбас -пристъпване към реализацията на Комплекса мерки координация на всяка от точките в Минските споразумения с представители на Републиката.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;