6 юни 2019-Нюз Фронт.

Пренебрегването на съвременните заплахи и опасности в света може да доведе до глобална катастрофа, предупреди днес, 6 юни президентът на Русия Владимир Путин в рамките на международния икономически форум в Санкт-Петербург по време на среща с журналисти.

 

 

„Трябва просто да имаме предвид, да разбираме в какъв свят живеем, какви заплахи и опасности ни очакват
Ако не контролираме този „огнен змей“, ако го оставим, не дай Боже, да излезе от бутилката, това може да доведе до глобална катастрофа ”-, каза Владимир Путин по време на среща с ръководители на международни информационни агенции.

При това държавният глава на Русия подложи на критика оттеглянето на САЩ от Договора за ограничаване на противоракетните системи за противоракетна противоракетна система (2001 г.), който според президента е първата стъпка към фундаментално разклащане на глобалната сигурност.

„Нашите американски партньори взеха и се оттеглиха от договора за ограничаване на системите за противоракетна отбрана.
И какво от това? Уважаеми дами и господа, искам да се обърна към вас, а някои от вас активно да е протестирал, да е излязал с плакати? Не, тишина. Като че ли така и трябва да бъде. Но това беше първата стъпка към фундаментално разклащане на цялата рамка на международните отношения в областта на глобалната сигурност ”, каза Владимир Путин.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;