US сенатор призова Болтън да пие лекарства за «психично разстройство», а Тръмп да го уволни

Сенаторът от американския щат Вирджиния Ричард Блек призова президентът на САЩ Доналд Тръмп да НЕ позволява  на висши длъжностни лица, в това число на помощника по националната сигурност Джон Болтън, да води собствена външна политика.

В США призвали Трампа не позволять Болтону вести внешнюю политику

  • © Reuters

«Президентът, както считам, трябва да бъде по-решителен по отношение висшите длъжностни лица. Честно казано, той трябва да уволни някои от тях», каза Блек, цитиран от световните средтва за масова информация.

Според сенатора, в правителството има външно политичско лоби, което е склонно да действа «достатъчно независимо от президента».

«Считам, че това особено ясно се наблюдава при Джон Болтън», уточни той.

Блек добави, че Болтън успява «да оцелее», независимо от това, че той отменя заповедите на президента на САЩ Доналд Тръмп.

«Той се опита да извърши държавен преврат във Венеуцела, а след това в рамките на два дена се опита да създаде повод за война с Иран. Този човек трябва да пие лекарства за психично разстройство.

Джон Болтън е невероятно опасна личност, която подлага хората по целия свят, включително американците, на огромен риск», заяви политикът.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че сдържа нрава на своя помощник Джон Болтън, който се ползва с репутацията на ястреб.

Тогава президентът отбеляза, че в екипа му има «хора, които са малко по-миролюбиви», отколкото Болтън.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...