6 юни 2019-Нюз Фронт.

Президентската администрация на Украйна започна вътрешно разследване на идентичността на речите на Владимир Зеленски и Петро Порошенко. Това съобщи прес-службата на Администрацията на президента от своя Facebook.

 


Съобщава се, че заместник-началникът на президентската администрация по въпросите на информационната политика Кирил Тимошенко е инициирал служебно разследване относно идентичността на някои фрагменти от изказванията на Зеленски и Порошенко.
Предварително беше установено, че служителите на Министерството на външните работи, които са изготвяли тезисите за брифинга на Владимир Зеленски, паралелно са продължавали да работят с авторите на речите на Порошенко

«Ние разглеждаме това като диверсия от страна на отделни служители на Министерството на външните работи и умишлена провокация от екипа на Петър Порошенко», -заявиха от прес-службата.

В случай на потвърждение на сътрудничество с екипа на Порошенко, замесените служители на МВнР са заплашени от сериозни управленски, дисциплинарни и кадрови последствия.

 

Очаквайте подробности по темата.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;