Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на юбилейния пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, съобщи пресслужбата на кабинета. Това съобщи БТА.

Пред представителите на бизнеса у нас премиерът Борисов е споделил добрите си впечатленията от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи и е заявил, че размерът на данъците в страната няма да се променя.

«Ние данъците нямаме да пипаме — това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност — това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края», е подчертал още премиерът Борисов. 

В изказването си пред българския бизнес министър-председателят е посочил, че в момента приходните агенции работят активно, и е допълнил, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи.

«Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни означава по-високи данъци за други», е обяснил премиерът. 

Бойко Борисов е заявил, че България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на Еврозоната, както и че страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС.

Борисов беше придружен от външния ни министър Екатерина Захариева, съобщи Канал 3.

Борисов си направи снимка с председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, а след това покани и дамите да се присъединят към тях — Захариева и съпругата на Домусчиев Кремена Проданова. Борисов обаче не даде изявление пред журналистите.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) отличи със специална награда за цялостен принос за развитието на икономиката «Минстрой холдинг» АД на четвъртия си годишен бал, съобщи Клуб «Z».

Премиерът Бойко Борисов, който традиционно е патрон на бала, връчи голямата награда в категория «Качество» на Николай Младжов, собственик и управител на «Зет и Ем Прайвит Ко.» ООД.

До седмица-две България внася документи за чакалнята за еврозоната, увери Борисов работодателите в речта си, като посочи, че държавата прави всичко възможно да не е срещу бизнеса. Така той потвърди казаното по-рано от министъра на финансите Владислав Горанов, че до края на българското председателство ще кандидатстваме за Механизма на обменните курсове ERM II.

България е изпълнила почти всички критерии за влизане в еврозоната с изключение на един, но той е неизпълним в условия на валутен борд, каза още премиерът.

Старали сме се през цялото това време и аз като бивш частник да се опитваме колкото се може повече да помагаме, по-малко да пречим на бизнеса, каза още Борисов.

С втора награда в категория «Качество» бе отличена «Аджибадем Сити Клиник», а наградата получи изпълнителният директор Ангел Ангелов.

Голямата награда в категория «Растеж» получи «БМФ Порт Бургас» ЕАДЕкатерина Захариева, заместник-министър председател по правосъдната реформа и министър на външните работи, връчи наградата на Борис Балев, изпълнителен директор на компанията.

«Балкам груп» ЕООД беше отличена с втора награда в категория «Растеж», а приза получи управителят й Яник Мекушин.

Голямата награда в категория «Иновации» бе за «Тал инженеринг» ЕООД. Огнян Донев, председател на КРИБ (2010-2014) и изпълнителен директор на «Софарма» АД, връчи наградата на Андон Тушев, управител на «Тал инженеринг».

Втора награда в категория «Иновации» получи «СИН Карс интернешънъл» ЕООД, като наградата бе връчена на инж. Росен Даскалов, управител на компанията.

Освен Бойко Борисов бала на КРИБ уважиха и министърът на външните работи Екатерина Захариева, на финансите — Владислав Горанов, Лиляна Павлова — министър за българското председателство на Съвета на Европейския съюз, просветният министър Красимир Вълчев, министърът на туризма Николина Ангелкова, регионалният министър Николай Нанков, Кирил Ананиев — министър на здравеопазването, Лъчезар Борисов — заместник-министър на икономиката. Столичната община този път беше представена от Дончо Барбалов — заместник-кмет направление «Финанси и стопанска дейност», както и ръководители на други държавни агенции и ведомства.

Гости на тържествената церемония бяха и председателите на няколко парламентарни комисии — Данаил Кирилов на правната, Делян Добрев на енергийната и Петър Кънев на комисията по икономическа политика и туризъм, както и Хасан Адемов — председател, и Светлана Ангелова — зам.-председател на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика.

Платинени рекламодатели на Четвъртия годишен бал на КРИБ са компаниите: «Хювефарма» ЕООД, «Минстрой холдинг» АД, «Геотрейдинг» АД и «Национална лотария».

Златни рекламодатели на бала на КРИБ през 2018 са компаниите: «Софарма» АД, «Агрион инвест» АД и «СИЕЛА Норма» АД.

Сребърни рекламодатели са компаниите: «Телелинк България» ЕАД, «Клийнтех България» ООД, «А1 България» ЕАД, «Приста ойл груп», «Балкам груп» ЕООД и «Аурубис България» АД.

Бронзови рекламодатели са компаниите: «Кока-Кола ХБК България» АД, «Централна енергоремонтна база» ЕАД и «ИНСА ойл» ООД.

Тагове: ; ; ; ; ;