Министрите на отбраната на страните от ОНД одобриха концептуалната рамка за военно сътрудничество

5 юни 2019-Нюз Фронт.

Ръководителите на отбранителните служби на страните от ОНД одобриха концептуалната рамка за развитие на военното сътрудничество до 2025 година. Такова заявление направи председателят на Съвета на министрите на отбраната (СМО), ръководителят на Министерството на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

 

 

„По време на съвместната работа успяхме да анализираме по същество военно-политическата ситуация в света, да обсъдим подробно ситуацията по южните граници на Съдружеството и в
Сирийската арабска република”, каза Сергей Шойгу, отбелязвайки, че сзаседанието на СМО е преминало в делова и конструктивна атмосфера.

Руският министър каза също, че са „одобрили концептуалната рамка за развитие на военното сътрудничество до 2025 година, подкрепени са основните области на сътрудничество при използването на безпилотни летателни апарати, съгласувани са и съвместни дейности за 2020 година”.

Също така, според думите на Шойгу, участниците в заседанието на СМО са подкрепили «задълбочаването на сътрудничеството в развитието на съвместни военни системи».

 

„Одобрено е практическото сътрудничество в областта на противовъздушната отбрана, авиационната безопасност, топографската подкрепа, обучението на военнослужещи и редица други”, каза руският министър на отбраната.

 

В допълнение, ръководителят на Министерството на отбраната на Руската Федерация заяви, че са взети решения за провеждане на съвместни учения с бойна стрелба на силите на единната система за противовъздушна отбрана и организирането на III военно-спортни игри, посветени на 75-та годишнина от победата в Великата отечествена война.
В заключение Сергей Шойгу отбеляза, че „по време на съвместната работа са взети други решения за развитието на сътрудничеството във военната сфера”.
Според него последната среща на СМО е «потвърдила, че сътрудничеството по въпросите на отбраната и сигурността в ОНД се развива успешно».

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...