4 юни 2019-Нюз Фронт.

Съединените щати поискаха от Европейския съюз да осигури достъп до военните си поръчки, в противен случай Брюксел ще рискува да остане без американска военна подкрепа в условията на «руска заплаха».

Ултиматумът стартира на 22 май във Вашингтон по време на среща, на която взеха участие представители на ЕС и Майкъл Мърфи, който отговаря в Белия дом за отношенията с Брюксел.

 

 

«Когато настъпи кризата и вашата отбрана се провали, вашите граждани няма да бъдат особено впечатлени от факта, че придобитите оръжия са само от европейски страни», заявява тогава американеца.

 

При това, представителят на Белия дом припомни, че Русия «има физически граници с ЕС» и заяви, че «представлява пряка физическа заплаха за страните-членки».

Директорът на Международния институт на новите държави, политологът Алексей Мартинов коментира това заявление.

Съединените щати продължават политиката на изнудване и груб натиск, включително по отношение на най-близките си партньори — Европейския съюз като цяло и отделните страни членки.
В началото беше раздвижено махалото на анти-руската пропаганда в глобалните медии, които на 90% им принадлежат, а сега вече плашат европейците с тези същите фобии, които преди това са се постарали да им внушат. Тоест, щантажират европейците с мнима руска заплаха, за да ги накарат да купуват повече «стоки» под вида на военна помощ и «защита» и прочие.

Всичко е организирано именно по такъв абсурден начин. И тази тактика на САЩ може да се определи като пиратска.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;