4 юни 2019- Нюз Фронт.

Безпределът на косоварите в северната част на самопровъзгласеното Косово, който доведе до арестуването на няколко десетки сърби, не получи одобрението от ООН.

 

 

В неотдавнашно изявление мисията на ООН в самопровъзгласено Косово заяви, че използването на сила от така наречените специални сили на Косово в края на миналия месец е «прекомерно и неоправдано». Дипломатите също така отбелязаха, че местната полиция, която твърди, че е провела специална операция за премахване на престъпността в региона, не е предоставила никакви доказателства в подкрепа на версията си на събитията.

Според ръководителя на Белградския център за външна политика Драган Джуканович, подобно изявление, въпреки закъснението му, подсказва, че мисията на ООН «се дистанцира от случилото се».

„Мисията на ООН даде ясно да се разбере, че тя няма нищо общо с това. Това е важно в подготовката на заседанието на Съвета за сигурност на ООН. Въпреки това, предвид различните подходи на ключовите членове на Съвета за сигурност, едва ли си струва да очакваме среща с какъвто и да е значителен резултат ”, заяви той.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ;