Екипажите на вертолетите Ка-52 «Алигатор», Ми-8, «Терминатор», Ми-24 «Крокодил» и Ми-28Н «Нощен ловец» от Южен военен окръг на Русия нанесоха ракетен удар по мишени на полигана Чауда в Крим, в рамките на провеждането на общоармейския етап от конкурса «Авиадартс-2019».

Изпълнението на задачите бе усложнено от това, че пилотите действаха в условията на морското крайбрежие, при това на пределно малка височина.

Общоармейският етап от конкурса «Авиадартс-2019» завършва на 8 юни.

По-рано съобщихме, че във ВКС на Русия стартира вторият етап от конкурса «Авиадартс» от Армейските международни игри — 2019, в които участват над 150 екипажи от изтребителите Су-30СМ, Су-35С, бомбардировачите Су-24М и Су-34, щурмовите самолети Су-25, вертолетите Ми-8, Ми-24, Ми-28Н и Ка-52 и др.

Сред дисциплините на състезанието са въздушна навигация, визуално разузнаване, техника на пилотиране и бойна употреба на авиацията по неземи цели.

Упражненията се изпълняват на 15 полигона в страната.

Пилотите, които покажат резултати, ще се състезават за правото да представляват Русия на международния етап от конкурса. Те ще бъдат определени по време на общоруското състезания от 20 май до 14 юни в Крим.

 

 

Тагове: ; ; ;