4 юни 2019-Нюз Фронт.

Още на 2 юни по улиците на албанската столица Тирана се проведе още една масова протестна акция, в която отново беше поискана оставката на правителството, оглавявано от премиера Еди Рама, а сега правоохранителите са започнали да търсят демонстрантите.

 

Според данни на албанската полиция служителите на реда вече са задържали няколко десетки граждани.

«Въз основа на доказателствата, снимки на камери за наблюдение и доклади от мястото на събитието, 42 души са заподозрени в участието си в бунтовете на улица» Джордж Вашингтон «- съобщават от прес-службата на албанската полиция.

Както вече беше съобщено от News Front, протестите в Албания започнаха миналата зима, когато опозицията излезе за оставката на министър-председателя Еди Рама, обвинен в връзки с организирани престъпни групи, както и в корупция.
По време на последната демонстрация, 13 души бяха ранени. Важно е да се отбележи, че американското посолство в Тирана разкритикува действията на протестиращите, наричайки ги «недемократични», и малко след критиката, полицията започна лов на протестиращи. Демократично.

САЩ са изключително внимателни когато се случват неща нарушаващи техните интереси. И ако в случая с Албания протестите са срещу Еди Рама, който се ползва с покровителството на САЩ, разбира се, че за САЩ това е «антидемократично».

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;