3 юни 2019-Нюз Фронт.

Това заяви председателят на Държавната дума в сръбския парламент. Той призова също Сърбия, заедно с Русия, да се противопоставят на опитите за пренаписване на историята.

Вячеслав Володин говори пред депутатите на сръбския парламент по време на посещението на делегацията на Държавната дума в Белград.

 

На първо място, председателят на Държавната Дума благодари за възможността да се обърне към представителите на приятелския сръбски народ.

„Днес е специален ден за мен — аз и моите колеги пристигнахме при приятелите си. И ние имаме възможност да обсъдим много въпроси, свързани с развитието на нашите двустранни отношения, международния дневен ред.

Русия и Сърбия са държави, които през цялата история на взаимните отношения живеят в приятелство и уважение един към друг ”, каза той.

 

Сръбската народна мъдрост гласи: «Доброто братство е по-ценно от богатството.» . Това се отнася за нас, за дружбата и силното
братство на сърбите и руснаците.
Идентичността на всяка нация се определя от историята, религията, културата и езика. Имаме много общо в историята на народите ну, вярата и културата ”, добави той

Председателят на Държавната Дума напомни, че Русия винаги е смятала за свой дълг да  подкрепя «братския сръбски народ и винаги го е защитавала в сложни времена».

 

За нас е важно да продължим заедно, за да се противопоставим на опитите за пренаписване на историята, опитите да се оправдават престъпленията на нацистите и техните съучастници. Нашите народи платиха твърде много за свободата и независимостта, за да предадат паметта на онези, които са дали живота си за това ”, подчерта той

„Ние сме обединени не само чрез вяра, общи светии, но и с една душа — широка и добра”, каза Вячеслав Володин.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;