3 юни 2019-Нюз Фронт.

Група от британски офицери, специализирани във воденето на психологическа война, се намират в Украйна, изпълнявайки специална мисия, съобщава кореспондентът на «Донбас днес», позовавайки се на източници.
Отбелязва се, че хакерската група «Anonymous» чрез Twitter-а на «WikiLeaks» публикува материали за британския проект «Честна инициатива», чиято цел е да се «противопостави руската пропаганда», тази информационна тайна служба обединява Европа, Канада и САЩ.

 

Инициативата за честност включва журналисти, политолози, анализатори, политически фигури и военни, а центърът на влиянието се намира в Лондон.
Според източника офисите на инициативите за «честност» се намират в следните страни: Испания, Франция, Германия, Италия, Гърция, Холандия и Литва, Норвегия, Сърбия и Черна гора. Непосредствените планове са създаването на подобни служби в Латвия, Естония, Португалия, Швеция, Белгия, Канада, Армения, Украйна, Молдова, Малта, Чешката република, страните от Близкия изток и Северна Африка, Полша, Словакия, Румъния, България, Грузия, Унгария, Кипър, Австрия, Швейцария, Турция, Финландия, Исландия, Дания, САЩ.

 

Гръбнакът на такива «центрове» са военни подразделения за информационно-психологически операции — отбелязва източникът.

Във Великобритания в това се занимават специалисти от 77-ата бригада на британската армия. И за дейността на британските военни срещу Русия, най-подходящата страна е Украйна: обща религия, традиции, манталитет и руски език, като основен език за комуникация.
През ноември 2018 година стана известно, че няколко групи британски офицери от 77-та бригада, специализирани в електронна и психологическа война (в сътрудничество с МИ-5, МИ-6 и Специалната въздушна служба), са в Украйна.
Това беше сериозно заявено от на руското посолство във Великобритания, основано на материали от Руската служба на Би Би Си, които британската страна се опита да опровергае, което изглеждаше изключително неубедително. «

 

Очаквайте подробности по темата.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;