2 юни 2019-Нюз Фронт.

На 1 юни, когато се отбелязва Международния ден на детето в ЛНР си спомниха за най-невинните жертви на кръвопролитната война срещу Донбас развързана от престъпния режим на Порошенко- децата.
В памет на всички загинали деца на Донбас силволично в небето полетяха балони.

 

 

Заместник-министърът на външните работи на ЛНР, представител на обществената организация „Мемориал” Анна Сорока напомни, че по време на войната в Републикара са убити 34 деца, 77 деца са ранени.

„Обстрелите продължават всеки ден, отваряйки сводката и четейки къде са паднали поредните снаряди, може да се види, че това е или село Донецко или Гълъбовско, и разбираш, че там продължават да живеят деца, и е много страшно, ако не дай Боже, тези снаряди падат в домовете, където мирно спят децата.

Анна Сорока призова световната общност да прекрати войната в Донбас възможно най-скоро » най-малкото за да не загиват повече деца».

Международният ден на детето е създаден през ноември 1949 гидина в Париж по решение на Конгреса на Международната демократична федерация на жените и се отбелязва ежегодно на 1 юни, но дори на детския празник обстрелите по Донбас не стихват.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;