2 юни 2019-Нюз Фронт.

Бойци от терористичната организация «Хаят Тахрир ал Шам» продължават да извършват престъпления, като подлагат на обстрели мирните населени пунктове на север от провинция Хама.

 

Тази седмица терористите два пъти са откривали ракетен огън от демилитаризираната зона в село Камкхана.
Реакривни снаряди са попаднали в няколко жилищни сгради. По щастлива случайност никой не е загинал, но една от ракетите е попаднала в дом, където са се намирали пет малки деца.

 

Едно момичеченце е сериозно ранено в крака и все още е в болница. Чичо й разказа как една ракета е пробила покрива на къщата им и е едва не убива всички деца.

Аз съм чичото на децата, които пострадаха в град Камкхана. Въоръжени лица стреляха по нашия град в четвъртък, 30 май, след обяд, около 13.00 — 13.30 часа. Децата бяха тук, къпеха се в стаята, по това време ракетата падна.
В стаята имаше 4 момчета и едно момиче.След инцидента децата са откарани в болницата, на втория ден само момиченцето остава в болницата. То се нуждае от операция, защото крачето е в много тежко състояние. Останалите деца избягаха от страх. Сега те са вкъщи — разказа очевидеца.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;