1 юни 2019-Нюз Фронт.

И наистина добра новина за България в навечерието на 140 години от установяването на дипломатическите отношения с Русия. Прес-службата на Генералното Консулство на България информира, че президентът на страната ни Румен Радев ще посети официално Санкт-Петербург в дните от 6 до 8 юни. По време на посещението в Русия, в програмата на президента е предвидена и среща с българската диаспора.

 

 

Искаме да Ви информираме, че Президента на Република България Румен Радев, ще бъде на официално посещение в Санкт Петербург от 6-8 юни.

В тази връзка Ви уведомяваме, че е планирана и включена в програмата на Президента среща с българската диаспора на територията на РФ.

Срещата ще се състои на 6 юни 2019 г. от 19,00 часа, в МФК Горный на адрес:

г. Санкт-Петербург,

Васильевский остров, ул. Наличная, д. 28/16 Д.

Поради мерки за сигурност, е необходимо да заявите предварително желанието си за участие, както и да предоставите лично в Генералното консулство личните си данни с копие на задграничния си паспорт и професията, която практикувате в Русия.

Данните Ви ще бъдат предоставени на ФСО /Федералната служба за охрана/ на РФ,

за което Ви молим да подготвите и собственоръчна декларация, че не възразявате личните Ви данни да бъдат предоставени, за целта на срещата с Президента на Р България.

 

Записите за участие в срещата с Президента, ще бъдат приемани в сградата на Генералното консулство на адрес:

ул. Рылева 27,

до 04 юни 2019 г. в 17, 30 час

 

Важно е да се отбележи, че  в навечерието на 140 години от установяване на дипломатическите отношения между България и Русия, външният министър на Русия Сергей Лавров даде обширно интервю на списание «Международни отношения» по този повод.

 

Разбира се, двустранните отношения изживяват не само „върхове”, но и „падения”. 
Нещо повече, всеки път, ние успешно сме преодолявали временните трудности, и сме се връщали на пътя на взаимно уважение и диалог.

Не може да бъде иначе, защото чувството на симпатия между руснаците и българите винаги се оказва по-силно от всички краткосрочни политически разчети.

Тази година е значима дата — 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения.

Външнополитическите ведомства на Русия и България са разработили наситена програма от събития.

Убеден съм, че последователното й реализация ще способства укрепянето на доверието и взаимното разбирателство между нашите граждани….

 

…С удовлетворение констатирам, че въпреки осложнилата се ситуация в Европа, руско-българските отношения се развиват достаточно динамично.
Напоследък се активизира политическият диалог преди всичко на най-високо ниво. 
През май 2018 година се състояха работни визити в Русия на Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов.

Миналия октомври се проведе среща на ръководителите на нашите правителства в рамките на срещата на високо равнище в Азия-Европа в Брюксел.
През март тази година премиерът Дмитрий Медведев посети България с официално посещение.
Очакваме, че положителната динамика на политическите контакти ще увеличи практическото сътрудничество, най-вече в областта на енергетиката, търговията и икономиката. 
Освен това потенциалът тук е много солиден…

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;