1 юни 2019-Нюз Фронт.

Негово Светейшество Патриарх Неофит Български отправи поздравления и слова на благослов към децата на България по случай Международния ден на детето. В думите на духовния глава на Българската Православна Църква звучат и ценни напътствия както към децата, така и към родителите.

Поздравлението беше публикувано на официалният сайт на БПЦ Българска Патриаршия.

 

 

Скъпи деца, Христос воскресе!

В този празничен за вас ден, когато се отбелязва Международния ден на детето, отправяме своя патриаршески и архипастирски благослов, като се молим още по-усърдно на Всеподателя Бога за всички вас.

 

В дни като днешния трябва да насочваме поглед и внимание към онази истина, казана ни от Спасителя, че трябва да бъдем като деца, за да влезем в Царството Небесно. Придобивайте мъдрост и разум и не забравяйте вярата си в Бога.

 

Не стъпвайте в пътеките на нечестивите и не ходете по пътя на лошите (Притчи. 4:14).

Отхвърлете от себе си лъжата, лукавството отдалечете от ума си. Очите ви да гледат в правилната посока, към Небесния Йерусалим.

Не се отклонявайте нито наляво, нито надясно, а вървете по царския път, по пътя на вярата и богоносните отци.

Слушайте вашите родители и наставници, изпълнявайте съвестно наредбите и заръките, които те ви дават.

Скъпи родители, учете децата си на вярата в Бога, давайте им да вкусват от храната, която не само ще направи телата им здрави, но и ще им дарува вечен живот. Тази храна е вярата, надеждата и любовта. Оставете децата да се молят на Бога и не им пречете, бъдете им опора и подкрепа. На вас е дадено много и много ще се иска.

Честит празник, мили деца!

Божията благодатна помощ да бъде винаги с вас!

С отеческа в Христа обич и благословение,

НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;