31 май 2019-Нюз Фронт.

Ексклузивната среща на Bilderberg Club през 2019 година ще се проведе в хотел Montreux Palace в Монтрьо в дните от четвъртък до неделя. Сред участниците- Джаред Къшнър, зет на президента на САЩ, 96-годишният Хенри Кисинджър, швейцарският финансов министър Ули Маурер, френският министър на икономиката Бруно Ле Май, ръководителят на германските християндемократи Анегрет Крамп-Каренбауер.

 

 

Според швейцарския всекидневник Tages Anzeiger американският държавен секретар Майк Помпео също ще бъде сред присъстващите, въпреки че не е включен в официалния списък на гостите публикуван на  уебсайта на Билдерберг.

Темите на дискусиите са пположението в Иран, където Берн представлява интересите на Вашингтон. Във вторник обаче швейцарското министерство на финансите обяви пред междурегионалното европейско издание на The Local, че не се очаква среща между Помпео и Маурер

Ежегодният преговорен фестивал в клуб Билдерберг има 65-годишна история.
Списъкът с гости включва приблизително 130 души, представляващи 22 страни в Европа и Северна Америка, от кралски особи до бизнес магната и учени.

Съвещанието на клуба, е събитие крайно секретно и никога няма ясен дневен ред, но за сметка на това се явява захранка за любителите на теориите на заговора, които ( не без основание) считат секретните срещи и участниците, именно за онова вездесъщо «тайно световно правителство», което чертае сценариите на световните събития.

Организаторите от своя страна твърдят, че „частният характер“ на събитието дава възможност на участниците да провеждат неформални дискусии по всички важни въпроси.
Темите, които ще бъдат обсъдени тази година, включват изменението на климата и устойчивостта на развитието, Brexit, Китай, Русия, бъдещето на капитализма и използването на социалните мрежи като оръжие.
Според официалния сайт на Билдерберг дискусиите се провеждат в съответствие с правилото на Chatham House.
Това означава, че участниците могат да използват всяка информация, която получават по време на срещата, но нямат право да разкриват източника си.
В Швейцария срещата на Клуб Билдерберг се провежда за втори път. През 2011 година подобно събитие се проведе в Сейнт Мориц.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;