Вашингтон, 30 май /БТА/
Белият дом е поискал американския кораб, който носи името на покойния сенатор Джон Маккейн, да бъде извън полезрението на Доналд Тръмп по време на неотдавнашната му визита в Япония, пише в. «Уолстрийт джърнъл», предаде Франс прес.


Корабът е бил на ремонт в американската военноморска база в Йокосука, където във вторник Тръмп говори на борда на друг плавателен съд. Понеже е било трудно да бъде преместен, името му просто е било скрито, а екипажът му е получил отпуск в този ден, пише американското издание.

«Не съм бил информиран за нищо подобно във връзка с кораба на военноморските сили «Джон С. Маккейн» по време на неотдавнашната ми визита в Япония», реагира веднага президентът на САЩ в Туитър. 

Тръмп и Маккейн никога не са криели взаимната си неприязън, отбелязва агенцията. Тръмп, който не е служил в армията, се подигра през 2015 г. на факта, че Маккейн е смятан за герой от Виетнамската война, където е пленен и изтезаван в продължение на 5 години.

Маккейн, който бе влиятелна фигура в американската политика, оттегли подкрепата си за кандидата на Републиканската партия на президентските избори през 2016 г. заради сексистките му изказвания.

Маккейн почина от тумор в мозъка на 25 август 2018 г. на 81-годишна възраст. Той беше дал да се разбере, че не желае Тръмп да присъства на погребението му.

Източник: Вашингтон

Тагове: ; ; ; ;