Край! Русия взе от Прибалтика транзита. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин одобри решението да се изгради дълбоководно пристанище под Калининград.

А това означава следното: създавайки благоприятни условия, руското пристанище просто ще вземе от Прибалтика значителна част от товаропотока. Интересно е също следното: към проекта вече проявиха сериозен интерес от Китай и Обединените Арабски Емирства, а също от руската компания «Уралхим».

По такъв начин Москва отвръща на удара — лишава русофобите от способността им да печелят на база икономическите си връзки. В този случай Прибалтика, а особено Литва, ще бъде лишена от финансите, получавани от транзита.

Освен това, когато товаропотокът намалее, ще се наложи да се уволняват огромен брой работници от прибалтийските пристанища. Така напрежението вътре в русофобската страна значително ще се увеличи, което ще се отрази неблагоприятно върху управлението на страната.

За реализирането на алтернативния вариант за газоснабдяване в акваторията и на крайбрежието на Балтийско море бе построен терминал за приемане на синьото гориво. Той е на дълбочина, достигаща 19 м и разполага с плаваща регазификационна платформа – «Маршал Василевский». Тя е единствената по рода си в Русия, която позволява транспорт на втечнен природен газ. Снабдена е с оборудване за неговата регазификация, т.е. преминаването му от течно в газообразно състояние.

Терминалът и платформата могат напълно да обезпечат текущите и перспективни нужди на региона от природен газ – до 3,7 млрд. куб. м годишно.

Русия отвръща на удара!

News Front ПП

 

 

Тагове: ;