30 май 2019-Нюз Фронт.

Осведомени източници съобщиха, че причината за заминаването от Украйна са обиските, които ще се проведат в дома на Порошенко в близко бъдеще.

Също така не се изключва възможността Петро Порошенко да бъде задържан.

 


Бившият президент на Украйна бе информиран, че пресъпленията, за които той е обвинен, не предвиждат гаранция или домашен арест, а само задържане.
Охраната и обслужващия персонал на гражданина Порошенко през нощта и през деня изнасят документация в кутии.

Също така се съобщава, че Порошенко всъщност не живее в замъка си в село Козин, защото всеки момент предстои извършването на обиски
Настоящото местоположение на гражданина Порошенко не е известно.

Напомняме, че срещу главатарят на Киевския режим вече са заведени няколко наказателни дела по обвинения в държавна измяна, корупция в особено големи размери, започването на войната срещу Донбас, присвояване на внушителни суми от бюджета на армията.

Малко по-рано стана известно, че от администрацията на Порошенко са изчезнали секретни документи и сървъри от така наречената «ситуационна стая».

Междувеременно, Президентът на Украйна Владимир Зеленски внесе в Парламента постановления за уволнение на ръководителите на Министерството на външните работи, Министерството на отбраната и Службата за сигурност на Украйна. Подготвят се документи за уволнението на генералния прокурор Луценко, един от най-близките хора на Порошенко.

 

Продължаваме да следим темата в развитие, очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;