30 май 2019-Нюз Фронт.

Джулиан Асандж е бил прехвърлен в болнична стая на затвора Белмарш, съобщават колегите му от WikiLeaks.

Здравето му съществено се е влошило след прекарните 7 години в Посолството на Еквадор в условия несъвместими с правата на човека. След преживения стрес, състоянието на Джулиан Асандж се влошава рязко и основателят на WikiLeaks е започнал да губи килограми.

 

 

В продължение на седем седмици в затвора Белмарш, основателят на WikiLeaks драстично е загубил тегло.
Както заяви адвокат Пер Самуелсън, миналия петък Асандж е билв такова състояние, че «не можеше да води нормален разговор «.
Английският съд отказа да отложи изслушването за екстрадиция до 3 юни, и въпреки тежкото състояние на Асандж, ще се проведе на 30 май.

 

Аз не съм сломен, макар и в буквалния смисъл да съм заобиколен от убийци. 
Но времето, в което можех да чета, да говоря и да защитавам, своите идеали и съмишленици, си отиде — докато отново не се окажа на свобода. 
Сега мястото ми трябва да бъде заето от вас.

Правителството на САЩ, по-точно онези нещастни елементи в него, които мразят истината, свободата и справедливостта, искат с измама да постигнат моето екстрадиране и смърт, вместо да позволят на обществото да узнае истината, за която получих най-високата награда за журналистика и седем пъти бях номиниран за Нобелова премия за мир .

Истината е всичко, което ни остана»- написа в писмо от затвора Джулиан Асандж.

 

Единственият шанс на Джулиан Асандж да остане жив и да не попадне в ръцете на САЩ е светът да крещи и настоява за свободата му.

Защото на негово място може да бъде всеки, който не се страхува да казва и намира истината. И да я споделя със света, защото понякога от тази истина зависят мира и живота на хиляди.

 

#FreeAssange

#FreeAssange #BulgariawithAssange

Всеки може да бъде на негово място, нека бъдем съпричастни и да подкрепим истината!

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;