30 май 2019-Нюз Фронт.

Ситуацията в Косово е тревожен сигнал за започването на изпълнението на плана по създаването на «Велика Албания» под покровителството на САЩ.

Ситуацията, която избухна на следващия ден след европейските избори в «Косово», е сигнал за Балканите: бъдете нащрек.

 

Както и да се развиват нещата в бъдеще, само едно е ясно — продължение ще има, и то такова, което ще засегне целия регион.

Избухването на ситуацията в «Косово» е сигнал, че планът, за който се говори отдавна не е легенда(проектът „Велика Албания“), и не е отишъл никъде и скоро ще бъдат предприети стъпки за по-нататъшното му прилагане.
Албанците вече играят ключова роля в редица страни от балканския регион.
Те управляват Албания и Косово и без тях не може да се сформират правителствата на Черна гора и Македония.

Както е известно, през април 2019 г. поддръжниците на идеята за изграждане на „Велика Албания” издигнаха огромно албанско знаме над крепостта на българския цар Самуил в Охрид.
Тогава, може да се каже, че беше изпратен първия сигнал: внимание, идва опасност
Изтъкнатият български историк, професор Пламен Павлов коментира ситуацията тогава така:»Този инцидент показва, че теоретичните и мними права на албанското национално малцинство засягат и Охрид.

Издигането на албанското знаме над Самуиловата крепост е покушение върху българското историческо наследство.

Няма съмнение, че днешният албански национализъм мечтае за Велика Албания и прекрояването на границите на Балканите, и се чувства почти като господар на бъдещето.Тази гледна точка обаче е болезнено наивна, амбициозна и погрешна, тъй като балканците са особени и няма да оставят нещата просто така.

Заплахата е във факта, че онези, които ръководят действията на «косовските власти», дадоха зелена светлина за превръщането на оспорвания регион в монооетническа територия, след което да се се премине към обединение с Албания.

Фактът, че албанският фактор се използва като средство за преразпределение на Балканите, се потвърждава и от факта, че по време на нападението срещу сърбите или така наречената . „Специална операция“ на косовската «полиция» бяха загубени специални инструкции. Наблюдателните обърнаха внимание, че инструкциите са написани на албански език.

 

 

Изглежда малък детайл, на пръв поглед, но казва много. Например, че всички «специални операции» и «специални сили на Косово» са подготвени от албанци, и очевидно случилото се на север от Косово и Метохия е демонстрация на някаква «готовност» за по-нататъшни действия.

Според много експерти, сегашното укрепване на албанските движения на Балканите в крайна сметка ще доведе до пълзящо ислямизиране на региона и формирането на силна албанско-турска ос за сметка на съседните православни нации и държави.

Не трябва в никакъв случай да се подценява ситуацията, а балканските държави е необходимо да помислят за укрепяне на връзките както помежду си, така и с Русия.

 

 


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;