29 май 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски избра Брюксел за първото си посещение в чужбина. Според официалния сайт на президента на украинската държава, срещите на Зеленски с ръководството на Европейския съюз и НАТО ще се проведат на 4 и 5 юни.

 

Президентът на Украйна Владимир Зеленски на среща с представители на Международния валутен фонд. Киев. 28 май 2019

 

В Брюксел се очаква Зеленски да се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, както и с «други високопоставени служители от европейски и евроатлантически структури», съобщи прес-службата на украинския президент.

Също така се съобщава, че Зеленски възнамерява да информира своите събеседници за «по-нататъшни ключови реформи в Украйна» и да обсъди с тях «начини за засилване на международните усилия за прекратяване на войната в Донбас».

 

41-годишният актьор Владимир Зеленски встъпи в длъжност като президент на Украйна на 20 май. Над 50 чуждестранни гости бяха поканени на откриването, но представители на Русия не бяха поканени.
Въпреки това, в своята встъпителна реч, Зеленски не спомена пряко Русия, не я нарече агресор, спомена Европа само веднъж, казвайки, че тя„трябва да започва” в главата на всеки украинец.

Зеленски също така каза, че прекратяването на конфликта в Донбас е негова основна задача като президент.
Той отбеляза, че в името на мира той дори е готов да загуби поста си.

«Не ние започнахме тази война, но ние трябва да сложим край на тази война. И ние сме готови за диалог.

Очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;