Журналистите от турското издание  «Sabah» анализираха проблемите на американците и получиха интересна статистика.

Изглеждаше, че САЩ — с техния бюджет, икономическа и военна мощ — не би трябвало да изпитват големи проблеми. Но ситуацията се оказа доста критична.

Ако на външната арена САЩ имат сили да решават много проблеми, то вътре в страната ситуацията се превръща за някои слоеве от обществото в катастрофа. Главният бич за американските власти са убийствата, самоубийствата, милиони бездомни хора, всеобщата депресия, тероризъм, буквало зловеща наркомания, нездравословната храна, довеждаща до множество здравословни проблеми…

Турците считат, че САЩ не се справят със ситуацията и губят статуса си на свръхдържава.

Две държави са едно ниво по влияние в света редом със САЩ — Китай и Русия.

Очаква се, че КНР ще стане новата най-крупна икономика в света в рамките на близките пет години. Китай е също толкова амбициозен, както и Русия. Ако Китай е силен икономически, то Русия е силна във военен план. Руската армия е най-силната в света, тя претежава най-съвременното оръжие. В случай на военен конфликт, американците ще отстъпят пред руснаците по отношение на военните технологии и военното майсторство.

За духа дори не говорим.

Връщайки се към статистиката, турското издание цитира цифри по ключовите американски проблеми.

САЩ са световен лидер по употреба на наркотици.

Според официални данни за последната година са умрели от наркозависимост около 70 000 човека. Най-разпространеният наркотик сред американците е хероинът. Всяка година около 15 хиляди наркозависими умират от предозиране.

Друг проблем: насилие с употреба на огнестрелно оръжие. Не е тайна, че американците се отнасят към оръжието по особен начин — те считат за постижение на демокрацията разрешението за носене на огнестрелно оръжие.

Над 270 милиона броя оръжие в момента е в ръцете на американски гражадни.

Ежегодно 11 хиляди човека умират в САЩ в резултат на въоръжено нападение или битови конфликти с употребата на оръжие.

Следващ проблем: насилието над деца. 674 хиляди случаи на жестоко насилие над деца. Това е огромна цифра. Всяко четвърто малко американско дете се сблъсква със злоупотреба спрямо него и тотално пренебрегване на живота му от страна на възрастните.

Най-затлъстялата нация в света.

Всеки втори американец има свръхтегло. Проблемът със затлъстяването е много остър.

Самоубийства.

Всяка година около 45 000 американци се самоубиват. Властите в САЩ на този етап не могат да намерят разрешение на проблема. Според неотдавнашно изследване, за последните осем години са направени 1.6 милиона опити за самоубийство сред младежи на възраст от 10 до 24 години.

Бедни и бездомни.

На този етап проблемът не е решен. В момента в САЩ има 700 000 бездомни. Лидери сред американските градове по този показател са Лос Анджелис и Ню Йорк.

Екстремизъм.

Нетърпимост на белите към негрите и обратно — показателят расте непрекъснато.

Екстремистката организация Ку-Клукс-Клас понастоящем има 10 000 активисти по цялата страна.

Десетки хора загиват ежегодно по улиците на САЩ заради расова нетърпимост.

Турското издание подчертава, че вътрешните проблеми водят американците към крах на държавата:

«САЩ са колос, който загнива отвътре. Когато рухне, могат да пострадат невинни».

Заедно с поредната велика депресия, която периодично се стоварва върху Америка, всичко това взето заедно превръща ситуацията в крайно критична.

Остана да станем свидетели на краха на долара и може би ще видим с очите си крушението на Империята на злото пряко в ефир.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;