Скандалът с видеозаписа, на който замглавата на правителството на Австрия Хайнц-Кристиан Щрахе объжда въпроси за политическата подкрепа с «племенница на руски олигарх», придоби нов обрат.

Както по-рано съобщи News Front, видеото, заснето със скрита камера в Ибиса три месеца преди парламентарните избори в Австрия, беше публикувано едновременно от няколко издания. Общувайки с непозната девойка, Щрахе обсъжда с нея въпроси за политическа подкрепа. СМИ назоваха непознатата «племенница на руски олигарх», а самият скандал доведе до оставката на федералното правителство на страната, оглавявано от младия политик Себастиян Курц.

Но, според данни на изданието «Kronen Zeitung», същата тази «племенница» се оказала студентка от Босна. Инициаторите на провокацията я избрали, позовавайки се на информация от личния живот на Щрахе. Девойката получила за участието си в ефарата около 7 хиляди евро за денонощие. Както пишат СМИ, причината за участието й била «личната мъст и дълбокото неприемане на политиката».

По време на самата среща, попаднала във видеото, провокаторите следили случващото се и подсказвали на девойката.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;