27 май 2019-Нюз Фронт.

Сътрудничеството на генералните щабове на Русия и Япония ще укрепи още повече отношенията на доверие между двете страни.
С такова заявление приветства днес японския си колега, началник на главния щаб на Сухопътните сили за самоотбрана на Япония Горо Юаса, главата на руският Генерален щаб Валерий Герасимов.

 

 

 

Важен компонент на сътрудничеството във военната сфера е взаимодействието на генералните щабове «…».
Убеден съм, че срещата ни с вас ще допринесе и за по-нататъшното укрепване на партньорските отношения на доверие между въоръжените сили на Русия и Япония «, каза Герасимов.

Срещата се проведе в навечерието на руско-японските консултации на ръководителите на външнополитическите ведомства за отбрана , планирани в Токио във формат 2 + 2.

Според Герасимов Русия отдава голямо значение на предстоящите преговори, както и на организирането и провеждането на съвместни бойни обучения на постоянна основа.

Той отбеляза, че днес Юас и генерал от армията Олег Салюков, главнокомандващ на сухопътните войски на руските въоръжени сили, са»провели продуктивни преговори, по време на които са обсъдени широк кръг въпроси от взаимен интерес».

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;