В Нижегородска област в Русия преминаха вторите щабни преговори по въпросите за подготовката и провеждането на съвместното учение с военните контингенти на КСОР към ОДКС «Взаимодействие-2019» и специалното учение «Ешелон-2019» със силите и средствата на материално-техническото обезпечение на държавите от ОДКС (Организация на Договора за колективна сигурност).

Участниците обсъдиха основните цели, реда на провеждането на ученията, състава на апарта на ръководство, броя на контингентите и въпросите по тяхното обезпечаване. Бе проведена също рекогносцировка на районите на предстоящите маневри.

«Взаимодействие-2019» и «Ешелон-2019» ще бъдат втория етап от съвместното оперативно-стратегическо учение «Бойно братство-2019», в рамките на което ще бъде проведена съвместна учебна операция по локазирането на пограничен военен конфликт в Източно-Европейския регион на колективната сигурност.

Миналата година в учението «Бойно братство-2018» участваха над 10 хиляди човека, над 1.5 хиляди броя въоръжение и военна техника, в това число над 90 броя летателни апарати.

 

Тагове: ; ; ;