27 май 2019-Нюз Фронт.

Франция и Италия се отбелязаха с лидерство на изборите сред политическите сили, които са за подновяване на партньорството с Русия, и това може да осигури създаването на коалиция, която да насърчава идеята за преразглеждане на отношенията с Москва.

 

 

Това каза политологът Хенри Сардарян, коментирайки резултатите от изборите за Европейски парламент за изданието «Взгляд».
Според него заместник министър-председателят на Италия Матео Салвини успя да удвои подкрепата на населението, като се допря до темите, които снай-много вълнуват италианците.
Така неговата партия «Лига» дори изпревари партньори в коалицията «Движение пет звезди». Подобна е ситуацията във Франция, където лидерът е дясноцентристката партия «Национално обединение» Марин Льо Пен, дори пред партията на президента Еманюел Макрон.

 

Той обърна специално внимание на гласуването в Обединеното кралство, което показа, че Лондон няма да може да се „измъкне“ от Brexit предвид невероятната популярност на партията Найджел Фараж която ще получи 28 места в Европейския парламент, въпреки че е създадена шест седмици преди изборите.
На фона на гореизложеното трябва да заявим, че Европейският съюз очаква големи политически промени, сигурен е Хенри Сардарян.

„Всичко това е знак за промяна в европейската политика. Въпреки изявленията на анализаторите, че те наричат популисти  партията, трябва да разберем, че те не са популисти, а десни сили от класическия тип ”, подчерта експертът, добавяйки, че Европейският съюз е“ готов да завие надясно ”.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;