Андрей Портнов, замглава на администрацията на екс-президента на Украйна Виктор Янукович, сподели за участието на спикера на Върховната Рада Андрей Парубий в масовите безредици в Киев и Одеса през 2014 година.
Андрей Парубий
«Има цяла поредица от доказателства, че Парубий е участвал в организирането на масовите безредици, но следствието, вчера това го казах на следователите, не обръщат внимание на този въпрос», заяви юристът в интервю за телевизионния канал  «112 Украина».

Според него, спикерът на Върховната Рада е бил разпитан само един път «формално».

Портнов подчерта, че правоохранителните органи трябва по-щателно да анализират местонахождението, пътуванията и контактите на Парубий по време на събитията през 2014 година.

«По-нататък — той да бъде разгледан от гледна точка на по-нататъшните му действия, да се видят събития от 2 май, когато имаше екзекуция в Дома на профсъюзите в Одеса…

Парубий и там беше един от основните участници», отбеляза бившият съветник на Янукович.

По-рано на основание изявленията на Портнов Държавното бюро за разследване на Украйна възбуди дело за държавна измяна по отношение екс-президента на страната Петро Порошенко

Екс-депутатът от Върховната рада Спиридон Килинкаров заяви, че Портнов като гражданин на Украна има за това пълно право.

Петя Паликрушева

Парубий на Майдана
Парубий и снайперистите на Майдана

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;