Белият дом продължава да развихря скандала около връзките на Демократическата партия и украинските политици с цел да се повлияе върху президентските избори през 2016 година. Във връзка с това екипът на държавния глава вече намери потенциален свидетел сред киевските дипломати.

За това пише «The Washington Post».

Става дума за Андрей Телиженко, който по-рано работи в украинското посолство във Вашингтон и вече заяви, че Киев е оказвал подкрепа на Хилъри Клинтън по време на изборите за президент на САЩ. Според информация от СМИ, адвокатът на Тръмп Рудолф Джулиани вече е разговарял с дипломата, макар да не се разкриват на този етап подробности около разговора.

«Той пристигна в Ню Йорк от Вашингтон, ние бяхме заедно голяма част от деня, — сподели Джулиани в коментар за изданието. — Не мога да ви разкажа за срещата. Когато имам възможност, непременно ще ви разкажа».

Изданието е разговаряло с Телиженко, който отбелязва, че срещата се е състояла миналата седмица и е била посветена «на отношенията между САЩ и Украйна, а също за политиката на Вашингтон към Киев».

Както по-рано съобщи  News Front, Джулиани е искал да се срещне и с новоизбрания президент на Украйна Владимир Зеленски, за да получи неговата подкрепа в разследванията, призвани да дискредитират Демократическата партия на САЩ преди предстоящите президентски избори.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;