Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова генералната прокуратура да обърне внимание на това, можели ли са други страни, в това число Украйна, да са били съпричастни към разследването срещу държавния глава.
Трамп не исключил причастность Киева к расследованиям против него

  • Reuters

Това той зааяви, отговаряйки на въпроса, защо е натоварил главния прокурор Уилям Бар с правото да разсекрети обстоятелствата около началото на разследването.

Embedded video

POLITICO

@politico

Reporter: Why should people trust the attorney general to select what to declassify when even Robert Mueller expressed concerns about the way Barr handled his findings?

Trump: The attorney general is one of the most respected people in this country

«Той ще разглежда множество документи, някои ще му се сторят интересни, а някои — не. Хорате ме умоляваха цяла година да разсекретя документите, така че това, което направих — разсекретих всичко. Надявам се, че той ще обърне внимание на Великобритания,
на Австралия и Украйна. Надявам се, че той ще разглежда всичко, защото е имало опит за  лъжа срещу нашата страна…Някой трябва да се докопа до истината», заяви Тръмп по време на разговора си с журналисти. Видео с неговото изявление публукува  Politico.

По-рано Рудолф Джулиани, адвокат на Тръмп, заяви, че е отменил визитата си в Киев заради вероятността да се срещне «с враговете на САЩ и с враговете на президента».

 

Тагове: ; ;