Иран може да потопи американските бойни кораби в Персийския залив с ракети и «секретни оръжия». Това предупреди ирански военен представител, цитиран от полуофициалната агенция Mizan, предаде «Ройтерс». Това съобщи News.bg.

В петък САЩ обявиха, че ще разположат допълнителни 1500 войници в Близкия изток за засилване на отбраната срещу Иран. Вашингтон обвинява Революционната гвардия на Ислямската република за атакиет срещу петролни танкери по-рано този месец.

«Америка…изпрати два бойни кораба в региона. Ако направят и най-малката глупост, ние ще изпратим тези кораби на дъното на морето заедно с екипажа и самолетите им, използвайки две ракети и две нови секретни оръжия», предупреди генерал Мортеза Корбани, съветник на иранското военно командване.

Западни експерти коментират, че Иран често преувеличава военния си потенциал, въпреки че Западът е обезпокоен от развитието на ракетната програма на Техеран и конкретно за балистични ракети.

Междувременно външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф предупреди, че решението на САЩ за увеличаване на военното си присъствие в Близкия изток е «заплаха за световния мир и стабилност«.

Дипломатът обвини Вашингтон в използване на безоснователни твърдения срещу Техеран, за да оправдае агресивната си политика.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;