В столицата на Русия продължава акцията «Москва — с грижа за историята» по приема на документи и веществени документи от периода на Великата Отечествена война.

Сред предадените документи е учебното групово упражнение «Потискане на З.А. (зенитната артилерия) на корабите със самолетите «Тандерболт» Р-47-Д».

Упражнението за организирането на бойната подготовка и бойното обучение на съветската морска авиация, включително схемите за разполагането на отметките за целите, атаките по конвоя и други.

Учебният материал е бил съставен от старши лейтенантът от ВВС Николай Никифорович Вазиянов през юли 1943 година за отработка на методи на атака по зенитната артилерия на корабите.

Груповото упражнение включало: излизане на целта с вираж, с обръщане на 90 градуса, с изпълнение на снижаване и произволни маневри, както и извършването на маневри при подхода към целта; определяне височината на влизането при планирането на хвърлянето на бомби. Изтребителите-бомбардировачи Р-47 «Тандерболт» били най-крупните едномоторни изтребители от периода на Втората световна война. Те се състояли от въоръжение на ВВС на пет държави, в това число и СССР, където били доставяни по линия на ленд-лиза.

Тагове: ; ; ; ; ;