24 май 2019-Нюз Фронт.

Руското министерство на отбраната заяви за желанието на Държавния департамент на САЩ да наложи на света още една лъжа за някакви «признаци на химическа атака» в Сирия.
Това съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

 

 

«Желанието на Държавния департамент на САЩ да наложи на света още една лъжа за някои» признаци на химическа атака «в зоната за деескалация в Идлиб вече не е озадачаващо», се казва в изявление на Министерството на отбраната.

В него се подчертава, че изявлението на Държавния департамент относно предполагаема химическа атака на 19 май в Сирия е особено цинично, като се има предвид последващото публично отричане на тази лъжа дори от Британската обсерватория за правата на човека и мошениците от организацията «Бели каски».

 

В същото време представителят на Държавния департамент вчера продължи да говори за предполагаемото проучване на някои» многобройни източници «,» интервюта с очевидци «, както и» засегнати бойци от опозицията «, каза Конашенков.

 

Руският генерал препоръча да се поиска карта на ситуацията в зоната за деескалция от Пентагона или от Женевската оперативна група за прекратяване на огъня, в която активно участват представители на САЩ.

 

„Единствените„ източници ”и„ очевидци ”в областта на предполагаемите химически атаки , с които Държавният департамент на САЩ толкова много комуникира в де-ескалационната зона на Идлиб, са сирийските клонове на ал-Кайда от Джебат ал-Нусра *, добави Конашенков. ,

 

Той припомни също, че на 18 май сирийските правителствени сили са първите, които едностранно напълно прекратяват огъня и не се поддават на многобройни провокации в продължение на няколко дни. Следователно, на 19 май в зоната на деескалацията не е имало „нападения“.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;