В западните страни все повече се разпространява антируската политика. Москва трябва да отговори максимално рязко на русофобията.

Това заяви бившият глава на служабата «Натив» Яков Кедми в ефира на телевизионния канал «Россия 1».

Според него, антируската политика може да се сравни с антисемитизма, реакцията трябва да бъде съответстваща — до разрив на дипломатическите отношения с русофобски настроените правителства.

«Ясно е, че антисемитизмът няма да изчезне. Но ние в Израел не оставяме без внимание атисемитската политика. Реагираме незабавно, стига някоя държава или политик да употреби съответната риторика», отбеляза експертът.

Трябва да има твърди мерки от стана на Москва относно антируската политика, за да може тя да не се разпространява по целия свят, подчета той.

Кедми също обърна внимание на това, че има някои различия в баналната омраза срещу Русия и антируската държавна политика. Пресичането на тази граница е недопустимо, твърди той.

Ситуацията в страните от Балтика и Полша — е резултат от същата тази политика, затова трябва да се реагира на русофобията незабавно, за да може ситуацията да не се задълбочава, констатира той.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ;