24 май 2019-Нюз Фронт.

Киевският режим може да получи от САЩ 300 милиона долара за военни нужди, което е с 50 милиона повече от тази година. По-рано украинският посланик в САЩ Валери Чали заяви, че бюджетните проекти за 2020 година, които сега разглеждат в Конгреса, предвиждат увеличаване на военната «помощ «за Украйна в сравнение с текущата година.

 

“Сега се обсъждат въпроси, и вече е минат етапът на одобрение в профилния комитет в конгреса, за увеличаване на помощта за Украйна през следващата година, както по линия на Пентагона, така и по линия на Държавния департамент на САЩ»- заяви посланикът.

 

Според него, става въпрос военно-техническа помощ, включваща летално оръжие с отбранителен характер, подкрепа към Министерството на Украйна по делата за ветераните и редица програми за реформи.

„Общото планиране на обема на тези средства се очаква да бъде повече от тази година — повече от 700 милиона долара. Това е огромна подкрепа. Ако вземем други страни от европейския регион, то смело можем да кажем, че имаме най-голяма подкрепа от САЩ ”, радва се посланикът, явно без да си дава сметка, че това, което САЩ наричат «помощ» всъщност е огромна инвестиция в продължаването на войната, обстрелите, и хилядите жертви.

 

«Пентагонът е упълномощен да отпусне 300 милиона долара за оказване на помощ за сигурността на Украйна, което е с 50 милиона долара повече от сумата за текущата година», се казва в прес-релийз на посолството на САЩ в Украйна.

Освен това се отбелязва, че 100 милиона долара ще бъдат насочени „изключително към смъртоносни видове оръжия“.

Както вече беше съобщено от News Front, Владимир Зеленски в речта си на церемонията по встъпването в длъжност заяви, че е «готов за всичко», за да сложи край на въоръжения конфликт в Донбас.

След полагането на клетва, вече президентът на Украйна Владимир Зеленски се обърна към украинския народ и обеща да направи всичко, което е по силите му, за да няма повече сълзи в очите на украинците през следващите 5 години.

Владимир Зеленски обяви, че задача номер едно, която си поставя е прекратяването на войната срещу Донбас.

Но САЩ обаче имат съвсем други планове, щом инвестират такива суми под названието «помощ» за Украйна.

Продължаваме да следим темата в развитие, очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;