24 май 2019-Нюз Фронт.

Администрацията на Доналд Тръмп проработва сделка на стойност 7 мулиарда долара — доставка на въоръжения на Саудитска Арабия и Обединени Арабски Емирства.

Това става ясно от публикация на изданието «The New York Times». Според информация на медиите, Белия дом е готов да снабдява арабските държави с оръжия, авиация и даже управляеми ракети. Конгресът може да забрани сделката, във връзка с което главата на Държавния Департамент на САЩ Майк Помпео смята да въведе извънредно положение.

Ситуацията предизвиква недоволството както сред демократите, така и сред представителите на Републиканската партия. Предишният опит на Конгреса да забрани доставкиъе на американско оръжие в Обединените Арабски Емирства и Саудитска Арабия се увенчаха с неуспех, тъй като Тръмп наложи нормативно-правов акт на вето.

Доналд Тръмп дълбоко в себе си винаги е повече бизнесмен отколкото политик, и е готов да прави бизнес на всяка цена и за много пари. Единствено бизнесът с оръжия е най-опасният и скъпоструващ, а основното правило е да продаваш така, че да не бъдеш застрелян от собствения си товар.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;