23 май 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви за готовността на страната да участва в проекти за развитието на футбола по света. Той каза това в Кремъл по време на среща с ръководителя на ФИФА Джани Инфантино.
Руският държавен глава поздрави Инфантино връчвайки му държавно отличие -Орденът на приятелството, която Инфантино получи за големия си принос в подготовката и провеждането на Световната купа 2018 година.

 

 

Благодаря ви много, господин Президент. Много благодаря преди всичко за тази прекрасна висока награда. Както вече казах, чувствам емоции, които е много трудни да изразя с думи.
Тази награда служи като напомняне за годините на подготовка за Световната купа, която проведохме, и на самия шампионат, разбира се.
Това беше най-доброто световно първенство в историята. И това не са моите думи, това са думите на целия свят.

 

А и фактът, че съм награден с Ордена на приятелството, също е много символичен. И преди това говорех за това, повтарях го преди година, преди Световната купа, по време и след, и повтарям сега, светът в лицето на Русия откри страна на на истнски приятели. И тези връзки на приятелство никога няма да бъдат нарушени».

 

 

 

В Русия беше най-доброто световно първенство в историята.
От името на целия свят на футбола, а това са само четири или пет милиарда души по целия свят — много ви благодаря!- каза развълнувано Инфантино.

 

 

 

По време на церемонията в Екатеринската Зала на Кремъл бяха наградени с държавни отличия артисти, , учени, педагози и здравни работници. На председателя на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко Владимир Путин връчи ордена на Андрей Первозвани. Сред наградените са и ректорът на Московския държавен университет Виктор Садовничи, космонавтът Федор Юрчихин, народният художник Николай Цискаридзе — повече от тридесет души получиха отличия лично от държавния глава на Русия

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;