С такова интересно, макар и не ново заглавие запознава читателите си изданието  Foreign Policy. Всъщност, трудно е по този въпрос да се добави нещо, освен това, че вече е напълно очевидно, че Щатите не са последната свръхдържава, защото я има Русия. Останалите ни забележки са отбелязани по-долу.

Американските разузнавачи считат, че Москва винаги е искала да постигне политически хаос във Вашингтон. Това се вижда дори след публикуването на доклада на Робърт Мълър за «намесата» на Русия в президентските избори през 2016 година.

Както пише  Foreign Policy, експертите считат, че подробностите, цитирани в доклада на Мълър, могат да разкажат доста за следното: как Москва планира да действа по време на следващата предизборна надпревара в САЩ през 2020 година.

Тук можем да добавим един шикарен цитат:

«Не бива да се заблуждаваме: те воюват с нас. Искаме или не искаме, признаваме или не признаваме, но те воюват с нас», заяви 

резидент на ЦРУ в Москва при администрацията на Обама.

Щатите нарушиха всички свои ангажименти след края (те считат  това за поражение) на студената война. Продължиха да шпионират Русия, макар в онези времена тя сама да предаваше своите секрети, разкарваха се из цяла Русия, по-точно из нейните секретни обекти, откраднаха всичко, което откриха тогава, набутаха се и в най-съкровените военни «дупки», по света се разположиха като някакви вселенски царе, спонсорираха  тероризма буквало по цялата планета, разшириха НАТО до носа на Русия — т.е. не просто цяла Русия, а цялата планета е поставена под опасност.

И изведнъж — хоп, нещо прищрака в американските им плави, че Русия, всъщност, воювала с тях.

О, Богове!

И по какъв начин, май френд, воюва Русия с вас?!

В сънищата или във фантазиите ви?!

Кой кого е обградил — вие Русия или тя вас?

Кой разпалва конфликти по цялата Земя — Русия или вие?

Кой изнудва, рекетира и мошеничества из всички точки на пленетата — Русия или вие?

Ако толкова много искате да воювате с Русия, ок, започвайте, пък да видим кой кого.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ;