22 май 2019-Нюз Фронт.

Срещу бившият вече президент на Украйна Петро Порошенко е заведено второ наказателно дело.Този път прокуратурата за борба с корупцията в страната се заинтересува от дейността на бившия държавен глава в разпределението на длъжностите в компанията „Центърнерго”, предаде РИА Новости.

 

Напомняме, че по-рано срещу Порошенко беше заведено накзателно дело за държавна измяна по повод изпращането на украински кораби за извършване на провокация в Керченския пролив.

Именно Порошенко, като главнокомандващ изпраща корабите и екипажаможе да се каже на сигурна смърт.

Припомняме, че на 25 ноември 2018 година ( неделя) три кораба на ВМС Украйна -буксирът «Ян Капу», бронетанкерите » Бердянск» и «Никопол» нарушиха руската държавна граница преднамерено в Керченския пролив.

На предупрежденията от страна на служителите на гранична служба и ФСБ украинските моряци не реагират, а продължават. След това, корабите са задържани и е възбудено дело за нарушаване на държавната граница на Русия.

 

Единствено адекватна, високо-професионална и човешка реакция на руските гранични служители не позволява реализирането на кървавия план на Порошенко.

Президентът на Русия Владимир Путин отбеляза тогава, че опита за нахлуване на украинските моряци в руските териториални води, е бил използвано от киевския режим, като предлог за въвеждане на военно положение в Украйна.

» Това е провокация, безусловно, организирана от действащата власт, включително от президента действащ в предверието на президентските избори в Украйна, които се очакват през март следващата година»,- коментира руският държавен глава по време на заседанието на  инвестиционният форум «Россия зовет».

Владимир Путин подчерта, че руските граничари в Керченския пролив са «изпълнявали функциите си по защита на държавната граница».

Украинците се надяват искрено, че след всички страдания и ужаси, които са преживели за времето на управление на Киевския режим, престъпниците започнали войната срещу Донбас ще отговарят за престъпленията си.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;