22 май 2019-Нюз Фронт.

Журналистът Артьом Шейнин, водещ на програмата „Времето ще покаже“, споделя писмо в своя Facebook, което му е изпратено от 85-годишния гражданин на САЩ Стив Тиър.

 

В писмото става въпрос за това, как на Запад се опитват да пренапишат историята за Втората световна война и да изключат СССР от числото на победителите.Много често се правят опити да се оправдаят Съединените щати и техните другари по оръжие за пренаписване на реалната информация за войната. Все едно, нищо страшно, те са си обективни от тяхна гледна точка.

Въпреки това, в продължение на75 години, от момента, в който ужасната война свърши, в умовете на няколко поколения цели страни е вградена абсолютно необективна информация.
Необективна , защото дори в Съединените щати гражданите разбират, че се опитват да ги заблудят.
Така г-н Тиър споделя с журналиста информация за монета, която е пряко доказателство, че САЩ с удоволствие и без колебание преиначават истинските факти и ги заменят с тези, които са им бъдат удобни.

 

 

«Уважаеми Артьом,
аз съм на 85 години и принадлежа към поколението на Втората световна война. С наближаването на 74-та годишнина от Победата над нацистка Германия, американската компания издаде предварително монета, за да отбележи 75-годишнината на Победата.Изпратиха ми по пощата тази монета и както виждате, тя говори сама за себе си, случи се фалшификация на историята.
Оставям останалото на вашето предаване — ще го гледам.
През последните 2 години чухме много фалшиви новини, сега виждаме фалшиви монети.

С уважение, Стив Тиър
Надявам се да потвърдите получаването на това писмо. «

 

От едната страна, на монетата са изобразени Труман и Айзенхауер. От друга — знамената на печелившите страни, според американците.
Няма знамена на Съветския съюз, вместо това знамената на САЩ, Великобритания и Франция.

«Ако това не е фалшификация на историята и опит за пренаписване на фактите, заличаване на паметта на хората, тогава какво е то?», Пише Шейнин.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;