Изданието  The Moscow Times съобщи, че САЩ заедно с техните съюзници са имали намерение да подложат Сирия на ракетна атака по повод уж на употребата на отровно вещество в град Дума миналата събота.

В Съвета за сигурност Русия и САЩ блокираха резолюцията на организацията за разследване на употребата на отровни вещества в Сирия.

Русия блокира резолюцията, защото обяви доказателствата на Запада за «фалшиви». Западът обвиняваше официален Дамаск, че използва отровни вещества, но и до момента доказателства за това твърдение няма.

Тръмп дори отмени пътуването си в Латинска Америка. От Белия дом отбелязаха, че отмяната е свързана с този инцидент в Сирия.

Руските военни по-рано съобщиха, че се подготвя химическа атака срещу мирното неселение. Провокацията може да доведе до ракетна атака, заявиха от Министерството на отбраната на Русия. Подобни провокации се извършваха нееднократно с помощта на «Белите каски» или поне се подготвяха.

Само намесата на руските военни, информирането на световната общност, позволи да се избегнат тежките последствия.

Руският посланик в Бейрут заяви, че ракетите, изстреляни по територията на Сирия, ще бъдат свалени, а местата, откъдето са извършени тези пускове — унищожени от силите на руската и сирийската армии.

Посланикът просто транслира изявлението на президента на Русия Путин и на началника на генералния щаб на въоръжените сили на Русия по време на съвещанието по развитието на отбранително-промишления комплекс в столицата на Татарстан Казан.

Предприема се поредният опит да се очерни президентът на Сирия Башар Асад, предишните опити нямаха успех.

Действията на Русия с всеки изминал ден стават все по-твърди, Москва предупреждава за последствията от дейстията на  САЩ и техните съюзници. А това вече не е заплаха, а решителни действия на руската страна.

Русия има търпение, но то все пак не е безкрайно.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;