22 май 2019-Нюз Фронт.

Американският телевизионен канал CNN сподели мнението си за парада, проведен на Червения площад в чест на края на Втората световна война.Американските журналистите са убедени, че по този начин Русия не само отдава почит на паметта, но и показва своята военна мощ.

 


Парадът в чест на края на Великата отечествена война на Червения площад служи не само като демонстрация на военната мощ на съвременна Русия, но и представлява «значителен исторически елемент», който обединява страната.

Такова мнение беше изразено от журналиста Матю Шанс в ефира на американския телевизионен канал CNN, който заедно с екипа на телевизията пристигна в столицата на Русия, за да гледа най-важния исторически празник.

Според него тематични събития, посветени на 9 май, са необходими на Русия, по-специално, за да покажат на останалата част от света, че благодарение на усилията на руския народ, силите на фашистка Германия са били победени. Рабира се, и на Запад има хора, които разбират и ценият големия принос на Русия за спасяването на човечеството, при това неведнъж, но определени структури се опитват да преиначат историческата правда като създават различни анти-руски информационни кампании.

Колкото и да се страят обаче, истината остава винаги една.

» С всяка изминала година, все повече и все по-силно чувстваме нравствената мощ на този безпримерен подвиг, осъзнаваме безпреходната ценност на триумфа на нашия народ. Именно нашия народ, защити и спаси Родината, и се превърна в надежда за цялото човечество, главен освободител на народите на Европа.

В историята на нашата страна има много героични подвизи, но на особено място е победата на фашизма, възмездието над нацистите за всичките им безчинства, за това че си въобразиха, че са висша раса и развързаха страшната война..»

«Скланяме глава пред паметта на синовете, дъщерите, бащите, майките, дядовците, мъжете, жените, братята, сестрите, еднопълченците, родните, близките, приятелите. Скърбим за ветераните, които вече не са сред нас.

Обявавам минута мълчание»…с тези думи президентът на Русия поздрави на 9 май.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;