21 май 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски, който встъпи в официално в длъжност, вчера 20 май, предсрочно разпусна Върховната Рада, подписвайки съответния Указ.
Той също така насрочи провеждането на предсрочни парламентарни избори на 21 юли. Текстът на постановлението е публикуван на официалната страница на президента.

 

 

 

Също така, малко по-рано стана известно, че срещу вече бившият президент на Украйна Петро Порошенко е възбудено дело за държавна измяна.

Заявлението е подадено от бившия заместник на президента
Виктор Янукович.

„Президентът Порошенко се опита да въведе военно положение в страната. За това той пожертва граждани, пожертва украински моряци. И той най-вероятно е разбирал, че те могат да попаднат в плен като минимум, или да загинат.

 

Следователите от централния апарат на на Държавното бюро за разследвания на 21 май 2019 година по заявление подадено от Портнов А.В. са вписали в Единния регистър на досъдебните разследвания сведения за за евентуална извършване от страна на длъжностни лица, които заемат особено отговорна длъжност в държавните органи на Украйна, престъпления … «, — се посочва в съобщение на Държавното бюро за разследвания на Украйна

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;