21 май 2019-Нюз Фронт.

Русофобската истерия все повече запълва западното медийно пространство, демонстрират я  като пряк наследник на Съветския съюз и комунизма, който се използва като фактор на страха, но действа само върху тези, които не знаят нищо за Русия.

 

 

Това заяви в своя статия за публикацията Parlamentní Listy чешкият журналист Йиржи Кобза.
Според него е достатъчно да се отхвърлят всички клишета, които Западът използва по отношение на Руската Федерация, за да се разбере: ако модерна Русия заплашва Европа с нещо, то това са традициите, защото там защитават «най-неприемливата» идеология за Европейския съюз, което означава запазване на традициите и отказ от влиянието на обществото върху политическата сфера.

Авторът също така подчертава, че ЕС едва ли може да се похвали с такова отношение към патриотизма, който се наблюдава в Русия, както, всъщност,и единството на народите.
Кобза обръща внимание на факта, че около една трета от гражданите на Руската Федерация са мюсюлмани и следователно ислямът се третира с уважение там при разумна „политика на ограничаване“.

Освен това, „джендърното безумие “ не е широко разпространено в Русия, въпреки че никой не нарушава правата на жените.
Русия може да си позволи да се отърве от пропагандата на съмнителни малцинства и не провежда ЛГБТ паради», продължава авторът.

Много по-важно е обаче, че в Русия практически няма НКО, които чрез външно финансиране да отворят пътя за намеса в държавните дела отвън.
Това позволява да се запази историята на страната и да се почитат войниците, загинали по време на Втората световна война.

„Неправителствените организации, които се финансират от чужбина, трябва да бъдат открито признати. Джордж Сорос няма фондация в Москва ”, подчертава той.

В резултат става ясно, че „заплахата” от страна на Русия са нейните ценности, които либералите в страните от ЕС успяха да унищожат. Не става въпрос за военна мощ, а за здрав разум.
Това принуждава Запада да използва санкционния натиск върху Москва, продължава да ескалира безсмислена русофобия, констатира Йиржи Кобза.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;