21 май 2019-Нюз Фронт.

Американските власти ще увеличат броя на военните кораби на военноморските сили на страната до 355 за малко повече от десет години.Това изявление направи вицепрезидентът Майк Пенс по време на реч в базата на военноморската авиация в Джексънвил, щата Флорида.

 

 

«Ние ще финансираме 55 кораба в рамките на програмата за отбрана през бъдещите години и ще доведем военноморските сили до 355 военни кораби за малко повече от десетилетие», заявиха от прес-службата на Белия дом.

Според думите на Пенс, програмата за развитие на Военноморските сили, предложена от президента на САЩ Доналд Тръмп, е най-голямата за последните 20 години.

«Проектът на бюджет за новата фискална година съдържа искане за разпределение на средствата на американския флот за закупуване на 12 нови военни кораба», — добави вицепрезидентът на САЩ.

По-рано беше съобщено, че модернизирането на средствата за доставка на ядрени заряди е приоритет номер едно в предложението за бюджет на Министерството на отбраната на САЩ за 2020 година В допълнение, $ 3,7 милиарда са планирани да бъдат изразходвани за развитието на безпилотни и автономни системи, и $ 927 милиона — за развитието на програми за изкуствен интелект.

 

Ася Иванова -Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;