21 май 2019-Нюз Фронт.

На 11 май 2019 година, ДНР отбеляза 5-я си рожден ден след провеждането на референдума през 2014 година, на който жителите гласуваха за правото си на самоопределение и подкрепиха суверенитета на ДНР.

На територията на Донецка Народна Република преди 5 години беше проведен референдум, в хода на който гражданите на Републиката изразиха своето отношение и подкрепа към суверенитета на ДНР. Въпреки бойните действия и провокациите от страна на украинските войски, на референдума се явяват 74, 87%. Държавния суверенитет на ДНР е подкрепен от 89,7% от гласувалите граждани.

 

Във връзка с годишнината на младата донбаска република, в ДНР пристигнаха различни чуждестранни гости и делегации, включително и от Германия.

 

«Миналата седмица имах късмета да присъствам на 5-та годишнина от независимостта в ДНР. Станах част от различни хуманитарни проекти, посетих сиропиталище, Донецкия технически университет и Донецкия национален университет. Дарихме 23 кг играчки Lego, 50 000 рубли и 110 евро за децата в детския дом.

 

Заедно с немския професор Хенинг Зоз обсъдихме значението на задълбочаването на сътрудничеството с университетите и се договорихме за по-нататъшни мерки в тази посока
Обсъдихме с Министерството на външните работи на ДНР откриването на представителство на ДНР в Берлин.Откриването е насрочено за август / септември.

 

 

 

В Донецк разговарях с губернатора на Крим г-н Аксенов и Юрий Гемпел за ситуацията в Крим. Той също така се съгласи да задълбочи сътрудничеството.В края на визитата Наталия Никонорова ми връчи орден на Министерството на външните работи на ДНР за международно сътрудничество.

 

Въпреки агресивната пропаганда срещу Русия и Донбас, онези, които стъпват на донбаска земя и виждат с очите си как хората живеещи под ежедневни обстрели са успели да изградят истинска млада държава не могат да останат развнодушни към човешкия стремеж за мир и право на самоопределение.

 

На видео-кадрите главата на ДНР Денис Пушилин с китара изпълнява трогателна песен по време на празничния концерт на 5-я рожден ден на ДНР.


Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;