21 май 2019-Нюз Фронт.

«Искаме да продължим диалога с Русия“, заяви външния министър на Германия Хайко Маас.

ЕС “трябва да говори в унисон на световната сцена”, каза Маас на среща с министрите на външните работи на Латвия и Литва Едгарс Ринкевичс и Линас Линкякевичус, както и държавен секретар в естонското външно министерство Пол Теесалу.

 


В този контекст Маас също така изтъкна значението на предстоящите избори за Европейски парламент тази седмица.
Той изрази мнение, че за решаването на световните кризи може да помогне възстановяването на доверието между воюващите страни.

«Федералното правителство и Европа са убедени, че доверието и готовността за диалог са в основата на международния ред», заяви външният министър на Германия.
«Основната цел на нашата политика трябва да бъде възстановяването на загубеното доверие», добави той.

 

«Възстановяването на убеждението, че международните правила са в сила, че договорите се спазват, че обещанието, направено днес, няма да бъде прекъснато утре с послание в Twitter.»

А всички заем, кой е активен любител, а може да се каже дори, основоположник на Twiier -дипломацията- бизнесмен, блогер, и по съвместителство президент на страна, която често е готова да внася демокрация на всяка цена.

А все повече страни в Европа, преситени от толкова «демокрация» искат отношения с Русия, искат да реализират свободно проекти, които ще са полезни за икономиките и националните интереси. И започват все по-често да казват това на глас.

 

Светът се намира на прага на трета световна. И голяма част от хората разбират това, и започват да мислят.

Почти едновременно почна да се пропуква ореолът на престижност от членството както в ЕС, така и в НАТО.

Докато последните години ЕС се използва в качеството на примамка за потенциални «жертви», които както в сектите, е прието първо изпълняват разни условия, после получават «браво» от гуруто.

Така, НАТО успя да се разшири внушително по източния фланг, докато ЕС играеше ролята на психологическа примамка.

Днес, все повече антиНАТОвските настроения набират сила, следователно натискът към страните членки, и към тези, които Западът смята да вкара в алианса, става все по-голям.

 

Ася Иванова-Зуамн

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;